Je kunt rustig zeggen dat ‘Gouda’ een sterk merk is, vanwege de kaas!
Maar waar wordt onze kaas nou eigenlijk echt gemaakt? Met OER-BOER
-poldertheater tussen koe, kaas en keuken- leggen we de waarheid op tafel.
De polder van Vlist blijkt een ultiem decor voor een verrassend theaterstuk dat vertelt over het leven op de boerderij en hoe Goudse kaas -vroeger en nu- gemaakt wordt. Op het terrein van polsstokclub Vlist genieten 3 avonden lang 215 bezoekers van locatietheater, livemuziek, film, eten en drinken. De gasten krijgen een prachtige Hollandse maaltijd geserveerd, ter plekke bereid door een team topkoks. Heerlijk eerlijk eten dat doet denken aan vroeger tijden, het eten bij moeder, ‘toen de melk nog in de emmer stond’. Bekijk OER-BOER door de ogen van onze fotografen Desiré, Stijn en Hugo.
de feiten
13, 14 en 15 september 2012 | 645 bezoekers | 80 acteurs, figuranten, muzikanten, koks en andere vrijwilligers | 250 liter soep | 400 flessen wijn | 100 kg sucade | 50 kg appelen | 32 kg pruimen | 40 kg rode bieten | …
OER-BOER is een bewerking van Nachtoogst van Bouke Oldenhof | OER-BOER kernteam: Marc Meijer, Marien Brand, Anne Oost, JanJaap van Elst, Mieneke van Rossem, Jacqueline Jansen en Ciska Jansz.
zonder wie was OER-BOER er niet geweest
Fonds Cultuurparticipatie Midden Holland | Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten | VSB Fonds | Gouda | Vlist | Rabobank Gouwestreek/Krimpenerwaard.